Mint minden évben, idén is megtartották a Csillagocska Családnapot

2016. 06. 12.

Mint minden évben, idén is értékes és tartalmas előadások, kézművessarok (mézeskalács-készítés, gyöngyfűzés, bútorfestés, nemezelés, agyagozás), éneksarok (ritmushangszer-készítés, énektanulás), vásári forgatag, könyvbemutató és táncház várta az érdeklődőket – hogy csak néhányat említsünk a programok közül. A foglalkozásokat a Csillagocska Református Zeneóvoda óvónői, Halmágyi Csaba bútorfestő, a negyzeréndi Szénási család, Tóth Beáta kézműves, Vass Enikő keramikus, a Csillagocska Néptáncegyüttes tagjai tartották.
Szombaton délelőtt a templomban kezdődött a családnap, bibliás köszöntéssel Pálfi József, a Csillagocska Alapítvány elnöke szolgált, majd Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke mondott fővédnöki köszöntőt. A magyar kormányt képviselő Soltész Miklós, az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár Keresztény családok korunk keresztútjain címmel tartott szívhez és lélekhez szóló előadást.
A nap folyamán megcsillogtatta tehetségét-tudását a szülői közösség Csillagfény Kórusa, a Nagyváradi Asszonykórus, a Váradi Dalnokok férfikar, a Csillagocska Néptáncegyüttes, a Soroglya és a Csillagocska Zenekar. A Csillagocska-gyermekek meseelőadással léptek fel, Meleg Vilmos színművész  verseket mondott, Irsay Zsuzsa a homeopátiáról tartott előadást, és bemutatták Béres József Szép magyar ének című daloskönyvének II. kötetét. A nap közös énekléssel és táncházzal zárul.
A Csillagocska Családnapon megjelent Tőkés László európai parlamenti képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke is, az alapítvány régi támogatója, aki zenetanár feleségével és kisfiával vett részt a rendezvény egyes momentumain.