Antikommunizmus

Junckerről, Marxról és az unió jövőjéről az Európai Parlamentben

2018. 05. 30.

Áprilisban adtunk hírt arról, hogy az Európai Emlékezet és Lelkiismeret Platformjának jóvoltából rövidesen emlékművet állítanak Brüsszelben a totalitárius rendszerek áldozatainak emlékére.

Ezzel szemben viszont a legvéresebb diktatúra, a kommunizmus százmilliónyi halálos áldozatának és több százmillió üldözöttjének az emlékét gyalázza meg Karl Marx május elején, a németországi Trierben felállított öt és fél méter magas bronzszobra, melyet a hírhedt kínai marxista diktátor, Mao Ce-tung országa adományozott Marx szülővárosának. A tömeggyilkos kommunista ideológia szellemi atyja születésének 200. évfordulója alkalmából rendezett fényes ünnepség egyik díszvendége és szónoka Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke volt, aki méltató beszédében az Európai Unió „szociális dimenzióját” eredeztette Marxtól, felmentést adva neki azon rémtettek elkövetésének felelőssége alól, melyeket örökösei a marxizmus nevében követtek el.

Jean-Claude Juncker elfogadhatatlan magatartása nagy felháborodást váltott ki Európa-szerte. Az Európai Parlament magyar néppárti küldöttsége már előzőleg arra szólította fel a luxemburgi politikust, hogy mondja le részvételét az eseményen. Fellépése ellen külön állásfoglalásban tiltakozott az Európai Emlékezet és Lelkiismeret Platformja, valamint több romániai antikommunista szervezet – köztük is a Temesvár Társaság (Societatea Timișoara) és az 1989-es Temesvári Emlékbizottság.

Tőkés László európai képviselő az EP strasbourgi plenáris ülésén napirend előtt próbálta tiltakozását kifejezni, de mivel megvonták tőle a szót, e-mail útján juttatta el mondanivalóját az EP képviselőinek. Minekutána az Európai Unió jövőjéről szóló, Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnök részvételével rendezett mai vitában sem jutott szóhoz, hozzászólását írásbeli úton nyújtotta be a parlamenthez.

Írásos megnyilatkozásaiban arra az éles ellentmondásra mutatott rá, mely a fennen hirdetett európai értékek és a gyilkos marxista ideológia, illetve a totalitárius rezsimek EP általi elítélése és Marx európai felmagasztalása között feszül.

A migrációs válság összefüggésében erdélyi képviselőnk arra a tudathasadásos állapotra is kitért, hogy miközben az európai intézmények valóságos hadjáratot folytatnak a határait, polgárait és keresztény kultúráját védelmező Magyarország ellen – ezzel szemben saját európai polgáraik jogos érdekvédelme helyett az illegálisan beözönlő muszlimok térhódítását pártolják fel, történelmi viszonylatban pedig a kommunizmus kelet-közép-európai kárvallottjaira sincsenek tekintettel.

Záró szavaiban Tőkés László elhatárolódásra szólította fel a luxemburgi miniszterelnököt, Juncker bizottsági elnököt pedig arra, hogy kövesse meg azokat, akiket durván megsértett.

 

Napirend előtti felszólalás

 

 

Karl Marx születésének 200. évfordulóján, Trierben Jean-Claude Juncker ünnepi beszédet tartott. Az Unió, a Bizottság és a Parlament nem adott neki erre felhatalmazást.

Marx a róla elnevezett tömeggyilkos kommunista ideológia atyja, mely százmillió ember halálához, az egész emberiség egyik legnagyobb tragédiájához vezetett.

2009-ben az EP egységesen elítélte a totalitárius rezsimeket.

Tiltakozom Juncker elnök minősíthetetlen magatartása ellen, mely a kommunizmus áldozatainak, illetve európai értékeinknek az arculcsapását jelenti.

Felszólítom, hogy kövesse meg, akiket durván megsértett, vagy pedig vonja le elfogadhatatlan tettének következményét!

 

Strasbourg, 2018. május 29.

Tőkés László

EP-képviselő

Hozzászólás az Európai Unió jövőjéről szóló vitához

 

Több éve tartó előítéletes és célzatos gyakorlata folytatásaképpen az Európai Parlament, kiváltképpen pedig a LIBE-bizottság jelenleg is valóságos hadjáratot folytat Magyarország ellen, az EU-alapszerződés 7-es cikke szerinti eljárás beindításával fenyegetve. A támadások hátterében mindenek előtt a migránsügy húzódik meg.

Mit gondol, Miniszterelnök úr, fennen hangoztatott európai értékeinket valójában ki sérti meg? Az, aki a saját állampolgárait és országhatárait, keresztény kultúráját és hagyományait védelmezi – vagy pedig azok, akik európai választópolgáraik jogos érdekvédelme helyett az illegálisan beözönlő muszlimok térhódításának elősegítésében jeleskednek?

És mit gondolnak Önök, luxemburgiak és a többi nyugati demokrata Jean-Claude Juncker elnök botrányos szerepléséről a tömeggyilkos kommunista ideológia szellemi atyjának, Karl Marxnak a jubileumi évfordulóján? A kommunista diktatúra százmilliónyi áldozata és többször száz millió elnyomottja nevében kérdezem: Marx Kína elvtársi adományából származó, hatalmas szobrával is Európa értékvilágát és jövőjét kívánják szolgálni? Kérem, foglaljon állást ebben a szégyenletes ügyben, még mielőtt Juncker elnök úr személyesen megkövetné a marxizmus kelet-közép-európai kárvallottjait!

 

Strasbourg, 2018. május 30.

 Tőkés László

EP-képviselő