Hírek

Magyarország az azonnali tűzszünetet, a béketárgyalásokat, az életet és a jövőt támogatja a háború helyett!

2024. 02. 06.

Az Európai Parlament mai plenáris ülésén a közel két éve tartó, Oroszország Ukrajna elleni agresszióját, továbbá az Ukrajnának nyújtott uniós támogatások szükségességét vitatta meg. „Közel 2 éve tart az ukrajnai háború és azóta Önök ugyanazokat az üres frázisokat ismételgetik, hogy támogatjuk Ukrajnát, amíg kell, majd kimennek a teremből és élik a nyugodt életüket. Önök a háború lázában égnek, politikai tőkét kovácsolnak egy olyan tragédiából, amelyben emberek százezrei haltak meg, milliók pedig elvesztették otthonukat és a háború szörnyűségeit élik át. Elég ebből! Fegyverszünetet és béketárgyalásokat kell sürgetni, a mielőbbi tartós béke az egyetlen megoldás! Elég Magyarország hazug rágalmazásából is! Magyarország a kezdetektől kiáll Ukrajna területi integritásáért és szuverenitásáért, elítéli az orosz agressziót, és történelme legnagyobb humanitárius segítségét nyújtja az ukrajnai embereknek!” – szólította meg Bocskor Andrea, a Fidesz EP-képviselője a háborúpárti balliberális többséget a parlamentben.

„Fiatalok, idősek, nők és gyerekek a légiriadók szirénáival kelnek vagy fekszenek le, és nem tudhatják mikor veszítik el valamelyik szerettüket. És minél tovább tart a háború, annál nagyobb lesz a rombolás, annál több idő kell majd a lelki és fizikai következmények felszámolására. Kárpátaljai magyarként, én ezt az oldalát látom a háborúnak, hogy nap mint nap katonákat toboroznak és temetnek el, köztük kárpátaljai magyarokat is, és egyre nehezebbé válik az élet” – tette hozzá a képviselő.

Bocskor Andrea kiemelte: „Elég ebből! Fegyverszünetet és béketárgyalásokat kell sürgetni, a mielőbbi tartós béke az egyetlen megoldás! Minden háborúval töltött nap újabb áldozatokat és pusztítást hoz – ennek véget kell vetni!”

A Magyarországot ért támadásokra reagálva kifejezte: „Magyarország kiáll Ukrajna területi integritásáért és szuverenitásáért, elítéli az orosz agressziót, és történelme legnagyobb humanitárius segítségét nyújtja az ukrajnai embereknek: több mint egymillió ukrajnai menekültet fogadott be, óvodai és iskolai ellátást, ingyenes étkeztetést biztosítva a menekült gyermekek számára, emellett lerombolt iskolát és kórházat épít újjá Kijev megyében!” Mi az életet és a jövőt támogatjuk!