Hírek

A munkaalapú gazdaság az egyetlen megoldás

2024. 01. 17.

Európai Parlament a minőségi munkahelyek egy versenyképes, jövőorientált szociális piacgazdaságban címmel tartott vitát mai plenáris ülésén. Kósa Ádám, a Fidesz európai parlamenti képviselője felszólalásában hangsúlyozta: „Európában szemléletváltásra van szükség: csak a munkaalapú gazdaság működőképes!”

Kósa rámutatott: „A jövő munkahelyei sokoldalú képességeket igényelnek, ezért nagy hangsúlyt kell helyezni a problémamegoldó képességre, a digitális írástudásra, és a készségek fejlesztésére. Emellett azonban azt is ki kell mondani: társadalmi szemléletmódot is kell váltani!”

A képviselő emlékeztetett: „Magyarországon 2010 óta a „segély helyett munkát” elv alapján megtörtént az adórendszer foglalkoztatást támogató átalakítása és a külföldi tőkevonzó képesség fejlesztése.”

Kósa kiemelte: „Az eredmények magukért beszélnek: tíz év alatt egymillió új munkahely létesült, immár 4,7 milliónál is több aktív munkahely van és a munkanélküliségi ráta pedig mindössze 4,2 %, miközben a legtöbb befektetői tőke az Európai Unióban Magyarországra érkezik. A jövő ezeké az új munkahelyeké, és azé, aki erre készen áll!”