Hírek

Az idő a magyar miniszterelnököt igazolta a migrációs vitában

2023. 02. 15.

„Amikor 2015-ben elkezdődött a migrációs válság, egyetlen európai vezető volt, aki tudta, hogy mi a megoldás. Amikor mindenki kvótákról és újraelosztásról beszélt, ő erősebb határokat követelt, és kerítést épített. Ezt a vezetőt Orbán Viktornak hívják” – emelte ki Hidvéghi Balázs az Európai Parlament szerdai migrációs vitájában. Hozzátette: Az idő a magyar miniszterelnököt igazolta, miközben a legtöbben vagy tévedtek, vagy nem voltak elég bátrak ahhoz, hogy kimondják, amit valójában gondolnak.

Hidvéghi Balázs felszólalásában kiemelte: az Európai Tanács legutóbbi ülése fontos eredményeket hozott a migráció témájában. A tagállamok vezetői végre elismerik az erős határvédelem szükségességét. „Egy klasszikust idézve: Isten hozott a valódi világban!” – mondta az EP-képviselő. 

Hidvéghi Balázs szerint ugyanakkor elfogadhatatlan, hogy az Európai Bizottság továbbra sem fizet a tagállamoknak az uniót védő határkerítésekért. „A nyolc év alatt 1,7 milliárd eurót költöttünk a déli határ védelmére. Mi, amikor a déli határt védjük, az egész Európai Uniót védjük, ezért jelentős hozzájárulást követelünk az Európai Bizottságtól. Itt az ideje, hogy kifizessék a számlákat!”